Menderes İlkokulu Pandemi Kuralları

Menderes İlkokulu Pandemi Kuralları

DUYURU

 

Bulaşıcı hastalıklar insanlık tarihinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Ülkeler karşı karşıya kaldıkları salgın krizleriyle, uyguladıkları yeni stratejilerle mücadele etmişlerdir. Burada en önemli önlem salgından kaçmak değil, COVID-19 salgınıyla başlayan yeni normal dünya düzeninde tedbirler alarak hayatımıza kaldığımız yerden devam edebilmektir. Bu bağlamda okulların açılmasıyla birlikte Menderes İlkokulu  olarak T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi' kapsamında koruyucu önlemler alınmıştır. Bu rehber ,çocuklarımız, okul personelimiz ve siz değerli velilerimizin sağlığını korumak ve güvenli bir okul yaşantısına yön vermek amacıyla hazırlanmıştır. Süreç içerisinde resmi makamlar tarafından uygulanan tedbirler değişiklik gösterdiği takdirde sizlerle paylaşılacaktır. Sağlıklı günleri hep beraber yaşamak adına kurallara titizlikle uyulması önem arz etmektedir.                                                                                     

 Saygılarımızla  /Menderes İlkokulu

                                                                                                                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                                                                                                                  

Okulumuzda Giriş-Çıkışlara Yönelik Alınan Önlemler

· Velilerimiz zorunlu haller dışında okul binalarına giriş yapamayacaktır.

· Zorunlu durumlarda velilerimiz maske takarak ve sosyal mesafe kuralına dikkat ederek ilgili kişiyle görüşme sağlayacaktır.

 · Okulun giriş/çıkış saatlerinde öğrencilerimiz, velileri tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacaktır. Zorunlu haller dışında okul giriş ve çıkış saatlerinde okul içerisine ve katlara veli girişi kesinlikle yapılmayacaktır.

· Her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması gerekmektedir.  Mümkünse büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya kronik hastalığı olanlar öğrencileri bırakıp almamalıdır.

· Velilerimiz öğrencilerimizi bırakırken ve alırken maske kullanımına, sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle giriş kapısında oluşan yığılmaların  önüne geçmek için, siz değerli velilerimizden gereken hassasiyeti göstermenizi  bekliyoruz.

05.03.2021 1252